Under lördagen spelades den sista grundserieomgången av Elitserien Dam och nu står det klart hur slutspelet kommer att se ut på vägen fram mot Bandyfinalen i Västerås.

Sedan tidigare stod det klart att Villa Lidköping BK vunnit grundserien i Elitserien Dam, men under lördagen avslutades seriespelet officiellt, vilket gör oss redo att ta oss an ett spännande slutspel i jakten på de två platserna till Bandyfinalen i ABB Arena Syd, Västerås, lördagen den 16 mars.

Slutspelsvalen är genomförda och seriesegrande Villa Lidköping fick inleda med att välja huruvida de ville ha tredjeplacerade Sandvikens AIK eller fjärdeplacerade Skirö AIK på sin halva av slutspelsträdet. Valet föll på småländskorna från Vetlanda. Ett val som innebär att tabelltvåa Västerås SK får med sig Sandvikens AIK i slutspelsgrupp B.

Därefter fick Villa välja kvartsfinalmotståndare först och där föll valet på sjätteplacerade Mölndal Bandy. VSK var näst på tur att välja och deras val föll på nykomlingarna IFK Rättvik, som tagit sig till slutspel redan under sin första säsong i Elitserien.

Tabelltrean SAIK valde därefter att möta tabellåttan KS Bandy i sin kvartsfinal innan det stod klart att den fjärde och sista kvartsfinalen kommer att spelas mellan Skirö AIK och Uppsala BoIS.

Grupp A:
Villa Lidköping BK – Mölndal Bandy

Skirö AIK – Uppsala BoIS

Grupp B:
Västerås SK – IFK Rättvik

Sandviken AIK – KS Bandy

De högst raknade lagen inleder kvartsfinalspelet på bortaplan onsdagen den 28 februari och spelar därefter på hemmaplan lördagen den 2 mars och, vid behov, söndagen den 3 mars. Även semifinalerna spelas, mellan de båda vinnarna i respektive slutspelsgrupp, enligt samma princip men då med datumen 6, 9 och 10 mars.