Villa Lidköping lyckades ta sig ur underläge 0-2 efter en stark inledning av Västerås SK och gick till halvtidsvila med 4-2. Villa såg ut att lyckas hålla undan, men trots tvåmåls överläge lyckades Västerås bita sig kvar i matchen och reducera gång på gång när Villa skaffade sig tvåmålsledningar.
– Vi leder med två mål och så plötsligt har man så mycket att förlora, sa Johan Löfstedt. 
4-2 blev 4-3, 5-3 blev 5-4, 6-4 blev 6-5 och i de allra sista sekunderna lyckades även Västerås även kvittera till 6-6. 
Men det blev Villa-seger i sudden. 
– Att det studsar vår väg i år är väl på något sätt rättvist. De vann i fjol och vi vinner i år.   

Johan Löfstedt, vad säger du om rysarmatchen?

– Jag vad säger jag om matchen. De började bra som fan. Sedan började vi ta över första halvlek och spelade mer det vill vi vill, mer bollinnehav och mer tillsammans. Då kom också våra chanser. Jag tycker att matchbilden i första är precis så får vi den precis så vill få den.

– I den andra halvleken blir lite så där psykologisk, vi har lite mer att förlora nästan så att det blir väldigt, väldigt mentalt i andra halvlek. Tyvärr kollar man en del på klockan, man ska inte hålla på med sådant men det blir så i sådan här matcher. Vi leder med två mål och så plötsligt har man så mycket att förlora. Det är så himla gott att vi lyckas vinna på något sätt!

“Jag blir bara så förbannad att vi släpper in det skitmålet i slutet”

Var ni rädda att förlora när de väl skulle avgöras på sudden?
– Nej inte under förlängningen. Jag blir bara så förbannad att vi släpper in det skitmålet i slutet. Det var mer så.

– Sedan tycker jag bara att det är att bita i. Nu kör vi, nu är det vår tur att vinna.

– Att det stutsar vår väg i år är väl på något sätt rättvist. De vann i fjol och vi vinner i år.