Västerås SK fick en bra start med tvåmålsledning efter femton minuters spel. Men allt vände när Petter Björling gjorde det oväntade med en genombrytning och på sin egen retur fick in ett reduceringsmål till 1-2. Med målet fick  Villa energi och blixtrade till, bara 2o minuter senare var Villa i ledning med 4-2.

Det är inte första gången Petter Björling gör viktigt mål i en SM-final för Villa. Minnena från tidigare mål fanns kanske där. Tänkte du; Nu kör jag?
– Ja nu kör jag. Jag tycker starten blir lite så där. Västerås får 2-0 det är jobbigt efter en helt okej inledning av oss. Men det var lite så känslan var, nu kör jag.  Jag tror den energin räckte ganska långt i dag.

Släppte trycket på era axlar med ditt mål?
– Ja det är klart. Det är tungt att få 0-2. Det är många tankar som börjar gå. Men bara man får det förstas förlösande målet så vänder det. Det var skönt och det kunde ha varit vem som helst, men det är skönt att få göra det målet.

-Matchen är helt sjuk i 90 minuter, så det är bara en stor lättnad. Det är riktigt kul att det blir en sådan här match för bandyns skull.  Jag hoppas att det var roligt att titta på.  Men man är trött.

–  Man är sjukt stolt över hela laget hur vi tar sig an alla motgångar som vi haft under hela säsongen. Framförallt när de gör mål en sekund kvar och sedan att vi orkar ta sig an “sudden”. Riktigt skönt.