22-årige liberon Albin Altberg har skrivit ett tvåårskontrakt med Sandvikens AIK. Albin kommer närmast från IFK Rättvik och har Edsbyns IF som moderklubb.

De senaste fyra säsongerna har han spelat i IFK Rättvik där han varit en viktig kugge i deras lagbygge. Nu är Altberg klar för två år i svartvitt.

– Jag har funderat mycket efter säsongen och känner att det är i Elitserien som jag vill spela. Så fort Sandviken hörde av sig så lockade det såklart. Det är en väldigt proffsig och stor förening, säger Albin till SAIKs hemsida.

Albin är ung och har framtiden för sig men har redan skaffat sig en del rutin och är trygg i sin liberoposition, skriver SAIK.

– Jag är en följsam försvarare som gillar att spela resolut och offra mig mycket för laget genom att täcka skott och kliva dit hårt.

– Jag hoppas att jag ska kunna vara en trygghet i försvaret och styra och ställa lite. Sen vill jag såklart bidra till att vi ska släppa in mindre mål kommande säsong, avslutar Altberg.

Klubbchef Rafi Markarian om Albin Altberg:

Albin är en bra skolad och följsam libero. Trots sin unga ålder så har han i fyra år redan varit en stabil försvarsgeneral i Rättvik. En viktig påskrift som kommer att tillföra trygghet i vårt försvarsspel.

Logo  Sandvikens AIK
Nyförvärv: Albin Altberg, (-26), IFK Rättvik,
Nytt kontrakt:
Oliver Hellgren, aktiverar sitt optionsår (-25). Hannes Edlund, 2 år (-26),
Albin Arisniemi, 1 år (–25)
Lämnar/slutar:
Rasmus Forslund, Dennis Henriksen.
Huvudtränare: Andreas Bergwall, lämnar.