Vetlanda BK och Emil Fedorov bestämt sig för två nya år.

Emil kom till Vetlanda 2018 och har på sex säsonger utvecklats till en anfallare av hög klass i både Elitserien och landslag. Förra säsongen utnämndes han till Finlands bästa bandyspelare och efter denna säsong ligger han förmodligen bra till för att få samma utmärkelse för andra året i rad. Detta efter sin starkaste Elitserie så här långt med 33 mål på 34 matcher i grundserie och slutspel, skriver klubben.

– Det känns otroligt bra att ha tagit beslutet och fått allting påskrivet. Det har varit mitt huvudspår hela tiden för efter den här säsongen så är det klart att man vill fortsätta vara med och se om vi kan ta ytterligare ett kliv nästa säsong, både individuellt och som lag, säger Emil Fedorov via klubbens hemsida.

Emil nämner även allt positivt som han fått från supportrar som en anledning att stanna i VBK.
– Man märker verkligen hur mycket den här säsongen betydde för många i Vetlanda och det är roligt att så många hört av sig och gratulerat till en fin säsong. Så det känns riktigt bra och nu ser jag fram emot att komma i gång med förberedelserna för nästa säsong.

För VBK är det en viktig påskrift att Emil Fedorov blir ytterligare rotad i Vetlanda och spelar vidare i föreningen.
– Emil har verkligen haft en otroligt fin utveckling sedan han kom till VBK och tog ytterligare kliv säsongen som gick. Han är nu en av de spelare som varit längst i föreningen och är en viktig del av stommen i vårt lag som vi har velat behålla för att fortsätta utvecklingen även nästa säsong, säger Andreas Söderman i VBK:s sportgrupp.

 

Logo Vetlanda BK
Lämnar: Filip Fröjd, lämnar,  Rauan Issaliyev, Kazakstan ^.
Uppgifter/rykten: Kring Johan Löfstedt, Villa, har under senare delen av säsongen surrats och spekulerats om att han är på väg tillbaka till klubben. Under sista tiden även Daniel Johansson, Västerås. Nu skriver Bandypuls att båda spelarna uppges ha “bestämt sig”.
Nytt kontrakt: Emil Fedorov, 2 år (-26).
Utgående kontrakt:
Olle Berglund, Pontus Blomberg, Filip Bringe, Axel Ekholm, Emil Fedorov, Elliot Fröjd, Philip Lennartsson,målvkanten Topi Peuhkuri. Inlånade Viktor Lindahl som tillhör nykomlingen i elitserien nästa säsong Åby Tjureda med ett plusår.