Magnus Kuben Olsson slutar som tränare i Edsbyn. Bilden är från SM-Guldet på Studenteras 2020. Foto BandyworldMagnus Kuben Olsson slutar som tränare i Edsbyn. Bilden är från SM-Guldet på Studenteras 2020. Foto Bandyworld

I eftermiddags meddelade Edsbyns IF att Magnus “Kuben” Olsson lämnar posten som huvudtränare.

“Totalt blev det tio säsonger som tränare för laget, fyra som assisterande och de senaste sex som huvudtränare.
Facit efter dessa tio år är hela fyra SM-guld, varav de två senaste (2020 och 2022) som huvudtränare.

Vi måste börja med att tacka ”Kuben” för hans enorma insatser för Edsbyns IF Bandy. Det är 37 år sedan han debuterade i A-laget som spelare, vilket skedde redan som 16-åring säsongen 1987/88. “Kuben” var moderklubben trogen trots att det dröjde 17 år till det första SM-guldet, som kom 2004 och blev startskottet för en femårig rödblå guldera. När spelarkarriären avslutades hade den få motstycken, fem SM-guld på hela 702 matcher och 26 säsonger som spelare. Insatserna fortsatte som ledare och totalt har “Kuben” alltså vunnit 9 guld som spelare och tränare. Magnus kan lätt ärva titeln ”Mr Edsbyn” av morfar Holger och hans insatser har gett eko långt utanför Byn.”

Till Bandypuls säger Magnus:

– Ja, jag var sugen på att fortsätta, och gärna som huvudtränare. Men det var inte föreningen, säger Magnus ”Kuben” Olsson, som inte vill ge uttryck för några starkare känslor i sammanhanget.

– Nej, men det är klart det känns…annorlunda. Det är så klart jobbigt, men jag vill inte heller gå in på vilka orsaker som anfördes. Det får du fråga föreningen om. Men det är ju så att allt har ett slut, och jag har upplevt så otroligt mycket med Byn.