Broberg Söderhamns IF och Daniel “Popa” Jonsson, 42 år, har gjort klar med nytt kontrakt.

Daniel svarade för 28 assist på 29 elitseriematcher senaste säsongen som mittfältare i Broberg. Daniel har Broberg som moderklubb men har under större delen av sin karriär spelat för Edsbyns som seniorspelare. Nu blir det förlängning med Broberg som han tillhört de senaste tre säsongerna.

– Ett självklart beslut var det väl inte riktigt med tanke på att man inte bara kan tänka på sig själv utan att jag har två barn som skall vara med på båten och att man behöver få ihop livspusslet med jobb m.m. Men skulle jag fortsätta spela bandy så var det med Broberg så det var ett självklart val för mig, säger Daniel via Brobergs hemsida.

Du har sällan varit skadad genom åren, vad är hemligheten?
– Tror mycket kommer från min uppväxt där jag länge spelade/höll på med många olika idrotter som har lagt en bra grund och en allsidig träning för min kropp som jag haft med mig genom åren. Sen är jag ganska bra på att ta hand om min kropp och känna efter vad jag behöver för att hålla mig ifrån vissa typer av skador. En annan stor bidragande orsak att jag spelat inomhus sedan jag gick till Edsbyn när jag var 22 år, så det kanske har förskonat mig från till exempel förslitningsskador m.m. Men det viktigaste är att jag spelar och har alltid spelat med mitt huvud och kanske inte ger mig in i vissa situationer där skador lätt kan uppstå..

Säsongen som gick, en positiv avslutning trots tunga perioder för laget. Hur gick dina tankar?
– Inför säsongen och under försäsongen så kändes det jättebra samt att vi började serien bra, men sedan kom det flera tunga skador med mera som bidrog till att vi inte lyckades infria våra egna samt vår supportrars förväntningar på denna säsong. Sedan som du säger så tycker jag att vi kommer ihop och avslutar säsongen från och med Villa hemma på ett väldigt starkt sätt, säger Daniel via Brobergs hemsida. 

Spelarnytt – BandyWorld