Femman och sexan möttes i en viktig match på Studenternas mellan Sirius och Vetlanda. Alexander Härndahl räddade poäng för Sirius med sitt 4-4-mål. Joakim Calrström tvåmålsskytt för Vetlanda. Det var första elitseriematchen för säsongen som Sirius hade samtliga spelare i truppen tillgängliga.

Broberg har haft ett stökig period med skador och även tränaravhopp.
Björn Eriksson har valde i helgen att lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Ett desperat Broberg fick med sig en poäng mot Villa. Christoffer Edlund kvitterade sent för Villa. Han blev också tremålsskytt i matchen. Jonas Engström gjorde tre mål för Broberg. Villa alltjämt kvar i serieledning.

Gripen Trollhättan fick fen tuff start på matchen mot regerande mästarna Västerås SK. Gästande VSK gick upp till en tremålsledning under den inledande tjugo minuterna. Västerås ökade på ledningen och ledde med 1-5 innan hemmalaget Gripen fick ett ryck och gjorde tre mål på tio minuter. Gripens uppryckning räckte inte utan Västerås avgick med segern 4-6.

Broberg Söderhamn IF – Villa Lidköping BK 4-4 (2-1)
Målgörare, Broberg: Jonas Engström 3, Jesper Öhrlund.
Villa: Christoffer Edlund 3, Tobias Augustsson.
Utvisningar, Broberg: 10 Villa 2×10
Straffar: 1-0 Mål på straff: 0-0
Hörnor: 7-11 Mål på hörna: 0-2
Publik: 528

Gripen Trollhättan BK – Västerås SK 4-6 (1-3)
Målgörare, Gripen: Artem Savalyev 3, William Arvidsson.
Västerås: Robin Andersson 2, Tobias Nyberg, Daniel Johansson, Martin Landström, Emil Juhlén.
Utvisningar, Gripen: 10 Västerås: 10
Straffar: 1-1 Straffmål: 1-1
Hörnor 8-7 Mål på hörna: 1-1
Publik: 642

IK Sirius – Vetlanda BK 4-4 (2-1)
Målgörare, Sirius: Ted Bergström Heramb, Nils Bergström, Kalle Mårtensson, Alexander Härndahl.
Vetlanda: Joakim Carlström 2, Vladimir In-Fa-Lin, Emil Fedorov.
Utvisningar, Sirius: 5 Vetlanda: 10
Straffar: 0-0
Antal hörnor: 8-7 Mål på hörna: 1-0
Publik: 1 097