Sverige är klart för final i P17-VM mot Finland efter en övertygande seger mot Norge med 2-5 i finska Mikkeli.

När dagen inleddes visade termometern minus 27 grader inför matchen mot värdnationen Finland som spelades 3×20 minuter på grund av kylan. Sverige fick inte passningsspelet att stämma riktigt, enligt förbundskapten Anders Torhall, och totalt fem utvisningar på en 60-minutersmatch spelar såklart roll för matchbilden. Finland vann matchen med 1-2 (0-0).

– Killarna var grymt besvikna i omklädningsrummet och det kan man få vara en liten stund. Men vi måste ladda om och förmodligen behöver vi poäng ikväll för att få spela på söndag, vilket är målsättningen, sa Anders Torhall direkt efter matchen på lördagsförmiddagen.

VM-finalen spikad
Och målet att nå söndagens VM-final nåddes i och med en övertygande seger mot Norge med 2-5 under lördagskvällen. Även den matchen spelades 3×20 då temperaturen fortfarande låg på under 20 minusgrader.

Det var ett revanschsuget Sverige som gick ut mot ett mer pressat Norge och visade sig vara det bättre laget. Sverige gjorde fem mål men enligt förbundskapten Anders Torhall kunde målen varit fler.

-Vi får en väldigt bra start först men sen så, ja nästan ett självmål, det är ett hörnmål från Norge. Då är det ju lite nervöst men vi spelar ut tycker jag och vinner övertygande. Det kunde blivit större siffror om jag ska vara ärlig, säger Anders Torhall.

Matchfakta:
Sverige – Finland
1-2 (0-0)

Norge – Sverige
2-5 (2-2)